april 15, 2024
26 Visningar

Vårt tips: Dortmund – Atl.Madrid: vinnare Dortmund

16.04.2024 21:00

Om Galeno hade omsatt matchens största chans i den 75:e minuten skulle han ha ökat på till 3-0 för Atlético. Men Kobel gjorde säsongens räddning, inhopparen Haller reducerade sex minuter senare och Dortmund var fortfarande på jakt efter en kvittering när ytterligare två nya spelare, Bynoe-Gittens och Brandt, träffade ribban. Det var Terzics dråpliga byten som helt vände skutan i öppningsmatchen, där Los Rojiblancos kanske vann med 2-1, men de själva vet att de kunde ha åkt till Westfalen med ett mycket bättre resultat. Som det är nu kommer gästerna att möta ett inferno inför 80 000 åskådare på Signal Iduna Park.

Atlético kommer inte att vara lika aktiva som hemma, där de tvingade fram Dortmunds misstag med hög press och slog till två gånger med klinisk precision. Nu är det BVB:s tur efter att ha vunnit hemmamötet med 2-0 i åttondelsfinalen efter 1-1 i Eindhoven. Sancho avgjorde matchen i den tredje minuten med sitt debutmål i Champions League-slutspelet. Den engelske anfallaren missade helgens match i Mönchengladbach på grund av sjukdom, där Borussia vann med 2-1 tack vare två Sabitzer-mål. Terzic ändrade halva laguppställningen jämfört med Madrid-matchen och beklagade skadan på Haller, som klev av i den 10:e minuten. Han kan i alla fall räkna med Sancho.

Simeone gjorde ytterligare två förändringar i startelvan i hemmamatchen mot Girona, men från start lät han Griezmann spela, som följde upp onsdagens utmärkta prestation och backade upp 3-1-segern med två mål. Atlético förbättrade sin Champions League-position en hel del, passerade Bilbao och stängde gapet till Girona. En välkommen boost inför returmötet i Dortmund. Los Rojiblancos är i alla fall inte lika starka borta som hemma, de förlorade med 0-1 mot Inter på San Siro i semifinalen och spelade oavgjort mot Lazio och Celtic i gruppspelet. Och de kommer att sakna den distanserade Lino, en av målskyttarna i den första matchen.