Tjeckien – Storbritannien: Storbritannien +4,5 tvåminutersuteslutningar

SEbookmaker
maj 18, 2024
20 Visningar

Vårt val: Tjeckien – Storbritannien: Storbritannien +4.5 två minuters uteslutningar

18.05.2024 20:20

De tjeckiska hockeyspelarna har uppnått sitt första delmål i VM och säkrat kvalplatsen till slutspelet innan de två sista matcherna av grundserien. Nu gäller det att hamna på de två första platserna för att undvika det starka paret Sverige-USA i kvartsfinalen. En vinst mot Storbritannien, som obönhörligt är på väg mot nedflyttning, är ett måste.

Martin Necas, som ansluter till laget senare idag efter Carolinas uttåg ur NHL-slutspelet, kan redan nu hjälpa till. Det återstår att se om Radim Rulík kommer att använda honom direkt. Men Nečas har en stor önskan att representera och kan bli en skillnadsmakare. Rulík räknar med honom i en av de två första kedjorna och i powerplay, där laget hade det tufft fram till fredagens match mot Österrike.

I matchen utnyttjade tjeckerna två numerära överlägen, den tidigare mästerskapskanonen Kubalik gjorde äntligen mål och tjeckerna slog mästerskapets överraskning med 4:0. Petr Mrazek gjorde noll poäng, liksom Lukáš Dostál mot Finland. Det finns fortfarande två vakanser i laget och de kan komma att fyllas av duon Pastrňák-Zacha från Boston, som hoppade av på lördagsmorgonen tjeckisk tid. Pastrňák är en drömförstärkning, men det kommer rapporter om hans försämrade hälsa. Zacha har alltid blivit snuvad av landslaget och hans eventuella ankomst skulle kunna störa lagkemin.

Storbritannien står på noll efter fyra omgångar och har en tuff match mot Danmark på fredag som de förlorade med 3-4 efter en fantastisk kamp och deras chanser till räddning har tunnats ut rejält, måndagens match mot Norge blir avgörande. Tjeckerna måste hålla ett öga på ex-Litauens kanonskytt Liam Kirk i synnerhet, som har varit inblandad i tre av Storbritanniens fem mål (2+1). Bortsett från förlusten mot Finland (0:8) förlorade britterna inga matcher (Kanada 2:4, Schweiz 0:3).

Vad man ska satsa på:

Vi vann båda våra VM-matcher 2021 och 2022 med lätthet och släppte inte till för mycket till våra motståndare (5:1, 6:1), men en är ospelbar med låga odds. Mer intressant är de medföljande spelen, till exempel på antalet uteslutningar av Storbritannien, som har samlat 21 tvåminutersstraffar på fyra matcher och 5, 5 och 7 i de tre senaste. Det är också värt att vänta och se om Nečas kommer in och satsa på att han gör mål i sitt första framträdande i turneringen.

Förtroende:

7/10

Rekommenderad bookmaker för detta spel:

22BETSatsa på 22bet med en 100% bonus på din första insättning!
Författare SEbookmaker