juli 15, 2024
17 Visningar

Vårt tips: Argentina – Colombia: oavgjort

15.07.2024 02:00

Den äldsta landslagsturneringen kulminerar i Miami när Argentina och Colombia möts i Copa América-finalen för första gången i historien. Medan Argentina spelar för att vinna sin 16:e titel och gå ifrån Uruguay i toppen, siktar Colombia på att vinna sitt andra guld.

Pappersfavoriterna är de regerande världsmästarna, men de har misslyckats med att ta sig till Copa-finalen under det nya millenniet. Av sina fyra framträdanden vann de bara den senaste för tre år sedan i Brasilien, där de slog Kanarieöarna tack vare ett mål av Ángel Di María, som tar farväl av landslagströjan i och med dagens finalduell. Detta blir den femte finalen för Lionel Messi, men lagets viktigaste figurer i årets turnering är fyrmålsskytten Lautaro Martínez och målvakten Emiliano Martínez, som hållit nollan fyra gånger på fem matcher och räddade straffsparksläggningen i kvartsfinalen mot Ecuador (1-1).

Colombianerna kommer att ledas in i finalen av den argentinske tränaren Néstor Lorenzo, som har gjort laget till en oslagbar maskin. Inklusive Copa har Los Cafeteros inte förlorat 28 matcher i rad och förlorade senast med 0-1 mot Argentina i en VM-kvalmatch. Precis som argentinarna försvarar de sig utmärkt (2 insläppta mål) och är också produktiva (12 mål), där kapten James Rodríguez bidrar med en assist på hälften av målen. I semifinalen mot Uruguay (1-0) lyckades colombianerna spela hela andra halvlek i numerärt underläge utan den avstängde högerbacken Muñoz.

Vad man ska satsa på:

Sedan 2011 har rivalerna mötts fyra gånger i Copa, där tre matcher slutade oavgjort (0:0, 0:0, 1:1) och colombianerna vann de återstående med 2:0. Ett oavgjort resultat efter 90 minuter är också troligt i årets final. Då kommer straffar att avgöra.