Atalanta – Leverkusen: vinnare Leverkusen

SEbookmaker
maj 22, 2024
23 Visningar

Vårt tips: Atalanta – Leverkusen: vinnare Leverkusen

22.05.2024 21:00

Den första av de tre Europacuperna kommer att kulminera i Europa League i Dublin, Irland, där Leverkusen och Atalanta kommer att mötas. Medan Bayer triumferade i den numera nedlagda Cupvinnarcupen 1988 väntar Bergamo fortfarande på någon trofé.

Pappersfavoriten är Leverkusen, som inte har förlorat en enda match på 51 tävlingsmatcher den här säsongen. Man har varit illa ute många gånger, men alltid vänt i sista minuten. I hemmareturen i åttondelsfinalen mot Qarabag och semifinalen mot AS Roma låg man under med 0-2, men räddade båda matcherna i den 12:e timmen, mål efter den 90:e minuten är en specialitet för den spanske tränaren Xabi Alonsos lag. Lagets offensiva kraft är enorm, Bayer har gjort 135 mål den här säsongen och bara släppt in 39. En seger i Dublin skulle öppna dörren till trippeln för Leverkusen, som har en inhemsk cupfinal mot Kaiserslautern från andradivisionen i Berlin på lördag.

Bergamo har redan nått finalen i den italienska cupen och förlorade med 0-1 mot Juventus förra veckan. Men Atalanta lyckades med en annan viktig match och slog AS Roma i Serie A för att säkra sin plats i nästa säsongs Champions League. I Europa League slog de ut tre tuffa motståndare och särskilt kvartsfinalavancemanget över Liverpool, där de vann öppningsmatchen med 3-0, ingav välförtjänt respekt. Gianluca Scamacca, som har gjort mål i varje omgång i slutspelet, var instrumental med två mål på Anfield. Bergamo är mycket effektiva i avsluten och har i genomsnitt 2,8 skott på mål per match i Europa League-matcherna.

Vad man ska satsa på:

Cupfinaler har sina egna särdrag, och de tre senaste Europa League-matcherna har slutat med straffläggning efter 1-1. Matchen mellan två offensiva lag kan vara mer försiktig än vad opartiska fans skulle vilja. De tjeckiska fansen kommer främst att föredra Leverkusen, vars tröja bärs av trion Kovář, Hložek och Schick. Det är därför vi lutar lite åt Bayer.

Förtroende:

7/10

Rekommenderad bookmaker för detta spel:

20BETSatsa på 20bet med en 100% bonus på din första insättning!
Författare SEbookmaker