Dortmund – PSG: vinnare PSG

SEbookmaker
maj 1, 2024
26 Visningar

Vårt tips: Dortmund – PSG: vinnare PSG

01.05.2024 21:00

Av alla motståndare som Dortmund ställdes inför i årets Champions League hade de störst problem med sin semifinalrival. Parisarna vann den första matchen i gruppspelet hemma med 2-0 och spelade sedan oavgjort 1-1 i Dortmunds sista match med en knivskarp kvalplats.

Dortmund dominerade dödsgruppen före PSG, vilket gav dem hemmaplansfördel i båda omgångarna av slutspelet, som de utnyttjade till ingen nytta. De slog PSV med 2-0 efter 1-1 i Eindhoven, raderade ut 1-2-förlusten mot Madrid i kvartsfinalen och slog ut Atlético med 4-2 efter straffläggning. Nu kommer han att vara i en annan situation, han kan inte vänta och han måste bygga upp en så stor ledning som möjligt innan han reser till Frankrike.

För fyra år sedan räckte inte Borussias ettmålsledning från hemmamatchen (2-1) i åttondelsfinalen, parisarna vann returen med 2-0 och nådde finalen i den covida upplagan, där de föll mot Bayern. Samma uppställning i finalen kan hända igen i år. För Kylian Mbappé är detta den sista chansen att vinna drömtrofén för PSG innan han förväntas lämna för Real Madrid. Även om Luis Enrique inte räknar med den lynnige anfallaren så mycket i Ligue 1 längre är han fortfarande oumbärlig i Champions League. Med åtta fullträffar är han tävlingens bästa målskytt, två mål i kvartsfinalreturen i Barcelona tog honom till 15-målsgränsen i slutspelet och bara Cristiano Ronaldo är före honom.

Hur som helst, PSG är på en mycket bra plats. De vann den franska titeln tidigt och skickade ett tydligt budskap till alla sina motståndare med en suverän 4-1-seger i Barcelona. Det blir svårt för BVB:s försvar att fånga inte bara Mbappé, utan också Barca och Dembélé, som överskuggade Mbappés spel i Barcelona. Helgens 1-4-debacle i Leipzig, som innebar att Dortmund åkte ut ur Champions League med 90 procent, var ett tungt slag inför onsdagens match mot PSG.

Vad man ska satsa på:

Den nuvarande formen talar för parisarna, som känner att de har en chans att vinna klubbens mest värdefulla trofé i år. De kommer att studsa tillbaka för att nå London-finalen med en seger i Dortmund.

Förtroende:

6/10

Rekommenderad bookmaker för detta spel:

WAZAMBASatsa på Wazamba med en 100% bonus på din första insättning!
Författare SEbookmaker