Litvínov – Kometa Brno: Dubbel chans – oavgjort

22 Visningar

Vårt val: Litvínov – Kometa Brno: Dubbelchans – oavgjort

26.03.2024 17:30

Fem matcher – fem segrar för gästande lag. I kvartsfinalserien mellan Litvínov och Brno gäller definitivt inte ordspråket ”mitt hus, mitt slott”.

Kometa lyckades kvittera serien till 2:2 efter två hemmaförluster. Man bröt motståndarnas sju matcher långa förlustfria svit och såg ut att ha skaffat sig en viktig psykologisk fördel.

I söndagens match ledde Brno i ett fullsatt Rondo, men Litvínov lyckades kvittera i den sista perioden och i förlängningen för att fullborda vändningen till slutresultatet 2:1. Om det i de tre tidigare duellerna gjordes minst sex mål, var det denna gång knappt om mål.

Som det blir mer och mer uppenbart är det extremt svårt att förutspå någonting i den här serien. Det skiljde bara tre poäng mellan de två tabellgrannarna i slutet av grundserien, och det var allmänt förväntat att det skulle bli ett jämnt kvartsfinalmöte.

Vad man ska satsa på:

Det kommer att bli tufft i match 6. Litvínov har två imaginära svärd i sina händer, medan Kometa har en kniv mot halsen. På tisdag kommer vi förmodligen att få se en mer försiktig start och en jämnare uppvisning. Återigen kan detaljerna vara avgörande, så en dubbelchans för oavgjort i den första perioden eller efter 60 minuter verkar vara ett bra spel. Detta val har fungerat i de flesta av matcherna i denna serie hittills.