Nederländerna – England: varje lag fortsätter att göra mål/UN

juli 9, 2024
17 Visningar

Vår förutsägelse: Nederländerna – England: varje lag gör ytterligare mål / UN

10.07.2024 21:00

England är i semifinal för tredje gången på de fyra senaste stora turneringarna, men det är slutet på listan över positiva saker från deras prestation i årets EM. Albion och i synnerhet förbundskapten Gareth Southgate får kritik för svaga insatser och bara titeln kan rädda dem. I semifinalen ställs de mot de offensivt inställda holländarna, som tog sig vidare till semifinal i EM trots ett (under) genomsnittligt försvar.

Engelsmännen är ett liknande fall som Frankrike, men till skillnad från Frankrike kommer de då och då att visa glimtar av sin enorma potential. Men de klev bara ut ur det grå när det gällde som mest, och bara kortvarigt. I åttondelsfinalen mot Slovakien (2-1 pp) undvek man utslagning genom att saxa in Bellingham i sista minuten av stopptiden, och i kvartsfinalen mot Schweiz (1-1, 5-3 efter straffar) lade man i en högre växel när man nätade i 75:e minuten och Saka kvitterade fem minuter senare.

I övrigt en dålig insats av turneringens dyraste lag. Southgate kan inte sätta ihop ett fungerande lag av spelare som glänser i de bästa klubbarna i världen, de spelar långt under sin förmåga. Foden är en skugga av Premier Leagues bästa spelare, Kane är mer giltig i sitt eget försvar, Bellingham slapp straff för en obscen gest för att fira ett mål mot Slovakien. Sammanfattningsvis gjorde England mycket mindre än förväntat i Tyskland. Paradoxalt nog kan det dock räcka till final, med Nederländerna som en spelbar motståndare för Albion.

Oranjes har gjort nio mål i mästerskapet, två mot Polen (2-1) och tre i åttondelsfinalen mot ett mediokert Rumänien (3-0), för vilka det var en stor bedrift att bara ta sig ur gruppen. Patriarken Müldüra tog sedan laget vidare till semifinal och i matchen mot Turkiet (2-1) blottades svagheterna i försvaret. De släppte återigen in bollen efter en hörna, ett ständigt problem för dem, och stod emot pressen med stor tur i slutet, medan turkarna fick alltför enkla chanser. Holländarna har mer styrka i offensiven, där framför allt Gakpa är i strålande form i turneringen och har gjort tre mål och även bidragit till kvalmålet till semifinalen. Den stora faran kommer från jokern Weghorst.

Vad man ska satsa på:

England är pappersfavoriterna inför matchen, men de vann den första matchen mot Serbien först efter 90 minuter. Hur som helst kan du spela på att båda lagen gör mål, vilket har hänt i fem av de sex senaste matcherna.