PSV Eindhoven – Dortmund: 02

SEbookmaker
februari 20, 2024
27 Visningar

Vårt tips: PSV Eindhoven – Dortmund: 02

20.02.2024 21:00

Peter Bosz varade bara ett halvår på Dortmunds bänk 2017 innan BVB-tjänstemännen sparkade honom. Vid den tidpunkten bröts hans band bland annat av en misslyckad prestation i Champions League-gruppspelet, där Borussia inte vann någon av de sex matcherna under hans ledning. Det är en annan historia i PSV, där han anslöt i juli förra året, och statistiskt sett är det hans mest framgångsrika tränarperiod.

I Eindhoven har han hittills tränat 35 matcher med en imponerande 27-6-2 och 96:27 i målskillnad! Efter att PSV slutat tvåa i holländska Eredivisie tre gånger i rad har han tangerat sin bästa säsongsinledning med 17 segrar och har tio poängs försprång till tvåan Feyenoord. Laget tog sig också igenom Champions League-gruppspelet och gick in i det med en fyramålsledning mot Arsenal. De tog fyra poäng vardera från sina matcher mot Sevilla och Lens, vilket var tillräckligt för att kvalificera sig till åttondelsfinalen, där PSV också är självsäkra.

Det finns också en progressiv optimism i Dortmund, som vann dödens grupp och lämnade PSG, Newcastle och AC Milan bakom sig. Precis som PSV förlorade man sin första match på den parisiska favoritens mark, men gjorde sedan mål i alla sina matcher och vann tre av dem. Hur som helst, BVB är inte lika bekväm som PSV. Efter att Borussia enkelt slog Freiburg med 3-0 efter att ha återvänt flera stöttepelare till uppställningen, spelade de 1-1 i Wolfsburg och drog för andra gången i de tre senaste Bundesliga-omgångarna. Ledningen i den sista Champions League-kvalplatsen över Leipzig har krympt till en poäng.

BVB är dock fortfarande inte komplett, Sebastien Haller återvände från Afrikanska cupen som Elfenbenskustens nationalhjälte, bara också skadad. Saknas gör även Donyell Malen, som sköt sitt engagemang i Dortmund för tre år sedan just i PSV. Jadon Sancho, som blev osams med Manchester United och gick på ett sexmånaderslån utan option tillbaka till Borussia i januari, kommer att få en chans i anfallet. Han letar fortfarande förgäves efter sin forna form på sin nya plats och har registrerat en enda assist på fem starter.

Vad man ska satsa på:

Båda lagen satsar på offensiv, medan PSV kan sätta ännu starkare motståndare på sin stadion. Men Dortmund har visat extrem motståndskraft i gruppen, vunnit i Milano och Newcastle, och kommer inte att förlora i Eindhoven heller.

Förtroende:

7/10

Rekommenderad bookmaker för detta spel:

RABONASatsa på Rabona med en 100% bonus på din första insättning!
Författare SEbookmaker