Rennes – Marseille: Varje lag gör ett mål – Ja

mars 17, 2024
24 Visningar

Vårt val: Rennes – Marseille: Båda lagen kommer att göra mål – Ja

17.03.2024 17:05

Vissa skulle kanske säga att omgångens huvudnummer är matchen mellan andraplacerade Brest och fjärdeplacerade Lille, men jag tycker att en attraktiv duell mellan två offensivt sinnade lag från Rennes och Marseille lovar ett ännu bättre spektakel. Kommer denna duell att leva upp till pappersförväntningarna och ge ett högre antal mål?

Rennes hade en fantastisk match i Lille förra omgången, där man gjorde mål i den första minuten och till och med ledde med två mål i den 20:e minuten. Hur som helst misslyckades ”Les Rouges et Noirs” gång på gång med att avsluta matchen och för tredje gången i rad släppte man in det avgörande målet i slutminuterna! I oavgjort i Paris var det på straff, i hemmamötet med Lorient avgjorde ett insläppt mål i sista minuten förlusten i regionderbyt, och för en vecka sedan missade Rennes chansen att ta sig inom en poäng från den sjätte cup-platsen och återigen blev det bara oavgjort (2:2). Nu på hemmaplan tar man emot Marseille, som man mötte här för två månader sedan i franska cupen och hade större tur på straffar efter 1-1 – denna match var en del av Rennes nio matcher långa svit utan förlust i tävlingsmatcher, som sträckte sig nästan ända till mitten av februari!

Det är dock ett helt annat Marseille som nu reser till Rennes än det som spelade här i januari. Under nye tränaren Jean-Louis Gasset vann sydfranskmännen sin tredje ligamatch i rad även förra veckan, efter en kämpainsats hemma tack vare ytterligare två mål från Pierre-Emerick Aubameyang och Nantes (2-0), och man är bara en poäng från den sjätte cup-platsen inför den här omgången. Dessutom lyckades Marseille avancera till kvartsfinal i Europa League över Villarreal på torsdagen, där de låg under med 0-3 vid ett tillfälle, men Jonathan Clauss mål i sista minuten för att göra 5-3 sammanlagt i detta dubbelmöte avgjorde Marseilles avancemang ytterligare. Tränare Gasset måste förbättra sina bortaresultat avsevärt innan säsongen är slut, då Marseille bara har gjort mål hälften av gångerna på tolv ligaomgångar och bara vunnit två gånger (2-4-6). I Rennes gjorde man det för nästan exakt ett år sedan efter ett 1-0-resultat, kommer det resultatet att ske igen på söndag?

Vad ska man satsa på?

Båda lagen satsar mycket på anfall, vilket lovar ett attraktivt skådespel och mål som borde falla på båda sidor. För hemsidan kunde den eftertryckliga Arnaud Kalimuendo göra mål, medan den ostoppbara Aubameyang kunde göra mål för besökarna från södra Frankrike. Även en 2-2 oavgjort skulle inte vara överraskande.